Homemade Granola * Mijn recept

Deze granola is zoooo lekker én zooooo gemakkelijk dat je nooit meer zijn suikerrijke variant in de winkel zal kopen!

Wat heb je nodig? 

  • havermout (droog)
  • een goed handvol noten (kies zelf welke je graag lust)
  • pitten en zaden (zoals bv: zonnebloempitten, pompoenpitten, chiazaad, gebroken , ..)
  • agave siroop
  • kokosnoot olie (optioneel)
  • een snufje zout
  • kaneel (optioneel)
  • een blender (optioneel)
  • rozijnen, gedroogd fruit of goji bessen (optioneel)

 

Hoe maak je het? 

Verwarm de over voor op 180°

Maal de noten eventueel even kort in de blender. Ik vind het fijn als ze niet helemaal fijn gemalen zijn, maar dat is ieder voor zich.

Neem een grote kom, vul deze voor de helft met havermout (van het totaal ingrediënten neem ik meestal de helft havermout), voeg de noten, pitten en zaden toe. Bestrooi met een snufje zout, eventueel wat kaneel en meng alles goed door elkaar.

Gebruik dan voldoende agave siroop en/of kokosnootolie om het mengsel lichtjes te doen plakken.

Neem een grote bakplaat, leg er bakpapier op en verdeel het granola mengsel over de plaat. Maak de laag niet te dik, zodat alles mooi kan bakken. Desnoods doe je het in twee keer.

Zet de schaal in de oven voor ongeveer 15 à 20 minuten. Afhankelijk van hoe goed je oven is. Meng af en toe het mengsel nog eens door elkaar, zodat alles mooi goudbruin kan worden.

Van zodra alles mooi goudbruin is, haal je de schotel uit de oven en laat je het afkoelen.

Wanneer het afgekoeld is, kan je eventueel de rozijnen, het gedroogd fruit of de goji bessen toevoegen.

Je kan de granola bewaren in een glazen pot, zodat deze mooi kan pronken in de keuken!

Alles wat je nu ’s ochtends nog nodig hebt is wat yoghurt of melk en eventueel wat vers fruit.

Mmmmmmm, Heeeeerlijk!!

 

Smakelijk iedereen!

 

 

Namaste,

Jozefien

 

Leave a Reply