Laat ik beginnen bij het begin. Ik ben Jozefien. Ik ben 30 jaar, gediplomeerd en gepassioneerd yogaleraar en een gedreven perfectionist. Dat laatste vermeld ik er graag bij, omdat ook ik een gevoeligheid heb voor stress.

Met Yoga Time ben ik een “zaak” aan het uitbouwen. Een zaak met een enorm goed doel, waar ik heel gelukkig van word. Maar ook ik, kan me soms verliezen in de adrenaline rush van het werk en de nieuwe dingen die op me afkomen. Of me soms zorgen maken over de toekomst.

Stress hoort erbij, als je gedreven en ambitieus bent. Daar kan je nauwelijks omheen.

Maar. Uiteraard is er een maar 🙂 … Maar ik heb een manier gevonden om mijn eigen gedrevenheid en snelheid te kanaliseren en in evenwicht te houden. Meestal dan toch. En voor mij is dat yoga.

Yoga in al zijn vormen. Yoga, door op mijn ademhaling te letten als ik voor een rood licht sta. Yoga, door even een pauze te nemen als ik voel dat ik te snel ga in mijn werk. Yoga, door naar binnen te keren en even stil te staan. Yoga, door me uit te rekken op mijn bureaustoel, tijdens lange werkdagen aan de computer. En uiteraard ook yoga, door mijn mat uit te rollen en mezelf een lange sessie te gunnen. Zoals je merkt, is yoga dus veel meer dan alleen gekke dingen doen op je mat. Yoga is het verenigen van allen. Van lichaam en geest, maar ook van de mensen die het samen beoefenen, op welke manier dan ook.

Dit is mijn uitgangspunt, deze passie, dit gevoel van rust en geluk dat ik gevonden heb en die ik delen wil. Liefst met heel de wereld. Met mensen die uit zichzelf naar mijn lessen komen in hun vrije tijd. Met mensen die online mijn lessen volgen. En met mensen die dit tijdens hun werkuren willen toepassen. Want elk moment kan een yoga moment zijn!

Voor mij klinkt het heel onnatuurlijk, dat je heel de dag stress opbouwt in je lichaam en dat je dat dan 1 à 2 keer in de week probeert weg te werken met een yogasessie of door te sporten.. Voor mij ligt de sleutel in de continuïteit.

Elke dag een beetje. Startende met elke dag 5 minuutjes voor jezelf. En dan langzaam opbouwend naar meerdere momenten voor jezelf doorheen de dag. En dan kan je ’s avonds nog altijd een langere yoga sessie volgen, of gaan sporten. Maar dan kan je er duizend keer meer uithalen en van genieten, omdat je stress niveau niet telkens eerst in het rood moet gaan.

jc_160720_yogatime_69-EditDaarom vind ik het zo ontzettend fijn dat steeds meer en meer bedrijven bewust worden van deze problematiek en dat ze hier iets aan willen doen! Yoga op het werk kan een oplossing bieden tegen burn-outs, opgestapelde stress, fysieke klachten, concentratieproblemen, gebrek aan zelfvertrouwen, gebrek aan focus, problemen onder de collega’s enzovoorts.

Elk bedrijf is anders, daarom bieden we ook verschillende opties aan.

  • Als bedrijf kan je kiezen voor het online platform yoga at your desk, waarbij je max 5 minuten een break kunt nemen achter je bureau.
  • Of je kan kiezen voor de lessen in levende lijve die we komen geven op de werkvloer. Dit kan in een vergaderzaal, of op het werkveld zelf. Dit kan op mat of op een stoel.
  • Of voor allebei natuurlijk!

Bijna alles is mogelijk. Omdat we geloven in het verhaal dat yoga overal moet kunnen. Wij passen ons aan en zijn flexibel 😉

Any time is yoga time! Heb jij jouw yogamomentje al gevonden?

Meer info over de yogalessen van Yoga Time, kan je vinden op onze website www.yoga-time.be!

Leave a Reply