Volg gratis zwangerschapsyoga! Vandaag beoefenen we de zonnegroet, speciaal voor zij die zwanger zijn en zich in het 2de of 3de trimester bevinden.

Elke dag even wat yoga beoefenen kan de zwangerschap én de bevalling veel aangenamer maken. Dankzij zwangerschapsyoga kan dan ook o.a. bekkeninstabiliteit voorkomen worden, en kan de geest beter ontspannen.

De zonnegroet is een perfecte manier om lichaam en geest rustig wakker en los te maken. Zowel de benen, het bovenlichaam, als de armen worden aangesproken. Je kan deze zonnegroet verschillende rondes na elkaar beoefenen. Is het je eerste keer, of is het lang geleden? Dan zou ik starten met 2 à 3 rondes. Ben je al wat getraind? Dan kan je tussen de 6 of zelfs 12 rondes van deze zonnegroet beoefenen.

Ben je moe? Voel je je niet goed bij de oefeningen? Laat deze oefening dan nog even voor wat het is. Kom even in savasana liggen, of in kleermakerszit zitten en kom terug naar je natuurlijke ademhaling.

Ben je nog in je eerste trimester? Doe het dan nog even rustig aan en start nog niet met deze oefeningen. Zeker als je nog geen ervaring met yoga hebt.

Veel yoga plezier!

Namaste,

Jozefien

PS: Wil je graag een reeks zwangerschapsyoga volgen bij me? Dat kan! Van maandag 6/11 tot 4/12 zal er een reeks van 5 lessen doorgaan om 20u in Deurne. Meer info kan je terug vinden op de website.