Ik ben perfect. Ik ben perfect hoe ik ben. Wow, dat heeft even geduurd. Het heeft me ongeveer 30 jaar gekost om tot deze conclusie te komen. Maar goed, beter laat dan nooit!

Ik ben perfect in mijn imperfectie. Jij bent perfect in je imperfectie. Iedereen is helemaal perfect in zijn imperfectie. Want niets of niemand is “perfect”. Of toch niet “perfect” zoals wij het in ons hoofd hebben, zoals wij het voorgeschoteld krijgen. In de magazines, in de films, op de televisie.

Ik ben helemaal perfect, wat niet wilt zeggen dat ik niet kan groeien.

Dat ik niet mijzelf kan verbeteren hier en daar. Natuurlijk wel! Er is altijd ruimte voor groei, voor zij die dit willen en vooral voor zij die dit willen zien. Maar probeer het niet te doen vanuit het idee, “dan zal ik perfect zijn”, want je bent al perfect. Ja, ook jij daar.

20161110-imgl0530-bewerkt

Vergelijken is menselijk, maar eigenlijk gewoon heel vervelend.

Iedereen is anders. Iedereen heeft zijn eigen leven, zijn eigen pad dat bewandeld wordt. Sommige mensen hebben een moeilijker pad en hebben daarvoor sterkere benen nodig. Andere hebben misschien wel een glijbaan, en moeten daarvoor aërodynamisch zijn 😉 Kortom, jouw lichaam heb je gekregen om een reden. Het is jouw tempel! En deze tempel is helemaal hoe hij moet zijn.

De vormen van mijn tempel zijn iets breder dan enkele andere tempels, en weer iets smaller dan andere. Mijn tempel is ook een klein beetje aan de kleine kant. En dat is oké. In mijn tempel heerst er niet altijd vrede. Soms gaat er een raam kapot en moet deze gemaakt worden. Soms duurt dat even en wordt het raam afgeplakt. Soms komt er een storm voorbij en staat mijn tempel er even wat verloederd bij, maar na wat kuiswerk, komt dat steeds weer goed. De sporen zul je blijven zien. Van dat raam en van die storm. En dat is oké. Alles evolueert. Alles groeit. Heel de tijd. 

Vanaf het moment dat ik dat besefte, nog niet zolang geleden, veranderde er iets in me. Ik was opgelucht.

img_5738Pfoeh, ik mag gewoon “zijn” of wat?

Inderdaad, ik mag gewoon zijn. Ik mag genieten van het leven. Ik mag eens een frietje eten en een gin tonic drinken, zonder me schuldig te voelen. Ik mag heerlijke groenteschotels eten en lekkere ontbijt smoothies maken, gewoon omdat ik dat heel lekker vind. Niet om af te vallen, of om “binnen het yoga plaatje te passen”.

Ik mag gewoon “zijn” en dat is perfect!

En weet je wat, jij mag dat ook! 🙂

Met deze gedachte het weekend in gaan, wat denk je? Ik denk alvast: “ZALIG!”

Namaste en heel veel liefs

Jozefien

Leave a Reply