Net terug van Australië, en zelfs met de warmte nog vers in mijn geheugen en in mijn hart, komt de vrieskou bitterhard doorheen mijn kleren en mijn huid! Dat het wennen is, is dus een “understatement” 🙂

Terugblikken naar deze heerlijke tijd, is dan ook alles behalve een opgave en iets wat ik met heel veel plezier doe. Niet alleen zijn we overladen geweest met indrukken en prikkels, ook aan de andere kant van de wereld, was er geen tekort aan yoga momenten!

Ik zeg het vaak, voor mij is yoga als ademen. Het is een deel van mijn leven geworden en ik kan het me dan ook niet voorstellen dat ik het een maand zonder zou moeten stellen. Maar je moet wel over een zekere flexibiliteit beschikken om dit al reizende te doen. En niet dat soort flexibiliteit waarbij je met je vingers de grond raakt, nee 🙂

 

Een flexibiliteit waarbij je niet anders kan, dan aanvaarden dat je af en toe een vlieg inslikt (ja, echt gebeurd)

 

Een flexibiliteit waarbij je niet anders kan, dan aanvaarden dat je af en toe een vlieg inslikt (ja, echt gebeurd), dat er een mierenfeestje plaatsvindt op je mat, of dat er mogelijks een slang kan voorbijkruipen tijdens savasana.

 

Dat laatste is gelukkig niet gebeurd, of toch niet naar mijn weten. Maar mijn leuze van “any time is yoga time”, wordt pas echt realiteit als je onderweg bent. En dat zijn we geweest. Eerst in Tasmanië, waar ik heerlijke sessies op het parelwitte strand had, later in de outback, waar ik yoga deed met zicht op Uluru.

 

Any time is yoga time!

 

De laatste twee weken van onze reis, waren we onderweg met zijn zevenen. Zo goed als elke ochtend stonden we met zijn allen samen op de mat, of toch iets wat er op leek, en oefenden we samen. Als je veel met de auto onderweg bent, besef je heel goed dat dit de beste start is van de dag! Het samen beoefenen, waar we ook waren, gaf een heel fijne dynamiek en iedereen kreeg de yoga kriebel beetje bij beetje te pakken. Zo deden we zelfs samen de zonnegroet aan de kant van de weg, als het rijden ons te veel werd!

 

Na een paar dagen zag ik één van mijn vrienden plots in een krijgershouding tussen de supermarkt rekken, of stond iemand geregeld in een downward facing dog aan de kant van de weg . Ik kan niet in de juiste woorden omvatten, hoe heerlijk het is om te zien hoe mensen yoga weten te integreren in hun leven op deze manier. En hoe fijn het ook voor mij was om yoga-on-the-go op deze unieke manier te ervaren.

 

 

Yoga zit in alles en iedereen en gaat zoveel verder da, alleen de momenten op je mat. Dat is waar Yoga time voor staat en dat is wat ik weer in elke vezel van mijn lichaam heb mogen ervaren tijdens deze prachtige reis!

 

 

Namaste

Jozefien

Leave a Reply