Sinds bijna 15 maanden ben ik een mama van ons prachtig zoontje Gust. Ik keek er al lange tijd naar uit om een yogi en een mama te zijn. Ik hou van uitdagingen en was benieuwd wat deze uitdaging me ging brengen.

Ik moet zeggen, de eerste weken waren “overleven”. Ik was ontzettend blij en dankbaar met zijn komst, maar wat was me dat voor een gigantische verantwoordelijkheid die op me afkwam. Damn, best pittig. Ik was echt op momenten bang; “hoe ging ik dit heel mijn verdere leven kunnen doen?” Maar gelukkig werden de nachten snel weer momenten om te slapen en werden de dagen snel gevuld met prachtige momenten.

Prachtige momenten als deze op dit filmpje. Yoga samen doen met Gust die rustig speelt en tussendoor zijn snottebellen afvegen. Yes I can! 😉 Niet altijd evident, niet altijd hoe je in het hoofd had. Maar toch ook wel heel fijn.

Het is niet altijd simpel om het allemaal gecombineerd te krijgen, dat is een feit dat ook voor mij geldt. Vaak zijn er dagen dat ik énkel zover geraak dat ik yoga samen met Gust doe, die vaak speels rondkruipt en alles wil ontdekken. Als ik dan enkele minuten achtereenvolgend op mijn mat mag vertoeven, is het al veel. En soms zijn er dagen dat ik er gewoon niet toe kom om zelfs maar mijn mat uit te rollen.. laat staan even mijn ogen te sluiten.. Maar ook die “flexibiliteit”, is wat yoga ons leert. Het is net altijd zoals wij het willen, zoals wij het in ons hoofd hadden.

Een kind leert ons om de controle los te laten. Bijna niets zal lopen zoals gepland. En dat accepteren, meegaan met de flow van het leven, dat is bevrijdend!

Maar ik neem ook vaak gewoon de tijd om bij Gust te “zijn”. Met hem te spelen en hem te observeren. Telt dat ook als meditatie? 😉

Voor mij wel. Het doet je stilstaan. Het doet je vertragen. Het doet je loslaten. Het doet je even terugkeren naar de kern. Waar woorden overbodig zijn en gevoelens er helemaal mogen zijn.

Gust heeft me doen vertragen, en dat is misschien wel het mooiste geschenk dat hij me kon geven.

En dat wil ik graag doorgeven, net zoals ik altijd alles graag doorgeef. als yogaleraar is dat denk ik een must. Daarom wil ik deze zomer, de lessen die doorgaan in het park, openstellen voor alle mama’s en papa’s mét hun kind(eren). Als het mogelijk is, als je kinderen de juiste leeftijd hebben.

Voor mij is dat met Gust nu wel best een uitdaging, hij wil alles ontdekken en rondkruipen. Maar een tijdje terug was dat ideaal geweest. Dan zou hij gewoon zitten chillen en spelen in het gras. Of als ze al wat ouder zijn, kunnen ze gewoon meedoen. Dat doen de kinderen van mijn vaste yogi’s nu ook al. Ik vind het altijd heel fijn als ik mensen dat kan aanbieden.

Want vaak lijkt het of we moeten kiezen. Thuis zijn bij mijn kind, of iets doen voor mezelf.

Wel, daar wil ik deze zomer verandering in brengen. Neem je kind gewoon mee naar de les! En weet je wat? Ik start donderdag 4 juli met een GRATIS (ja hoor, helemaaaaal gratis) yogales in het park (bij mooi weer dus) mét Gust erbij 🙂 Spannend wat dat gaat geven.

Deze les zal dan uitzonderlijk doorgaan van 9u tot 10u, in plaats van om 12u.

Who’s in? Perfecte manier om je vakantie te starten nee?

Veel liefs,

Jozefien

PS:

In de zomermaanden en bij mooi weer, zijn volgende yogalessen die doorgaan in het Boekenbergpark, toegankelijk voor alle mama’s en papa’s met hun kids!

maandag 10u – 11u

woensdag 9u – 10u

donderdag 12u – 13u

Bekijk ons volledige aanbod of schrijf je hier in voor één van onze lessen.

Alle lessen gaan slechts door bij een minimum van 4 deelnemers.

Lees alles over de praktische kant van onze lessen met kids hier!